ISO:Manager, три истории на успеха

Системата за управление на стандартите ИСО в предприятието работи – ето три компании, които го доказват.

Логел ООД

Logel LtdЛогел е производител и доставчик на логистично оборудване: оборудване за товаро-разтоварни места, складове и производствени и помещения, индустриали и гаражни секционни врати, товаро-захватни съоръжения, паркинг системи и други. Основната дейност на компанията е проектиране, инсталиране и поддръжка на оборудване за производствени предприятия и логистични бази.

Логел ООД е изцяло частна компания, базирана в София, България, с дълъг списък от клиенти и няколкостотин обекта в страната и чужбина. Мрежата на Логел включва една основна производствена база, две складови бази, четири регионални офиса. Притежава марката Logel®, под която произвежда в голям обем няколко линии продукти за логистистично оборудване.

ISO:Manager е внедрена в Логел ООД директно от екипа на ProcessEvo. След въвеждането нашият екип осигурява ИТ-поддръжка и обновяване за софтуера. Системата се използва активно от Логел в оперативната дейност (производствени и административни процеси) – за спазване на процедурите по ИСО и за управление и достъп до документацията. Мениджмънтът и външни бизнес-консултанти (в т.ч. консултантът по ISO) използват софтуера за развитие на стандартите.

ISO:Manager работи синхронно с пълнофункционална Система за управление на производството (Manufacturing execution system, MES), която изпълнихме за компанията по-рано през годината.

ДИЕЛ

Diel Sport

ДИЕЛ Спорт ООД е една от най-големите български компании в текстилната индустрия. Производител и доставчик на спортни облекла и аксесоари за спорт, туризъм и свободно време. Основана през 1992. Дистрибуторската мрежа на компанията включва няколко свои и стотици чужди търговски обекти, в България и още 14 държави.

ДИЕЛ от години използва ProcessEvo като BPM-платформа за моделиране, управление и мониторинг на работните си процеси. През 2012 добави специализираната система ISO:Manager, за да разшири обхвата на процесния менидмънт и да добави управлението на стандартите ISO, по които работи компанията.

Ролпласт

RollplastРолпласт ООД е най-големият производител в на врати, прозорци, щори и фасади в Югоизточна Европа. Притежава два завода, близо 30 складови бази, над 40 магазина в няколко държави, развита франчайзингова мрежа (около 70 компании). Управлява дейността си от офиси в България и страните на Балканите.

Успехът на Ролпласт се дължи на силния мениджмънт, който притежава култура на иновациите. „На въоръжение” в компанията е ProcessEvo, като основно решение за управлението. Ролпласт е една от първите компании, които внедриха и ISO:Manager. Стандартизацията във всеки аспект от дейността й, продуктите и услугите, е от критична важност заради спецификите на сферата.

Публикувано в ISO:Manager, Компании, Случаи.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>